De vrouwelijke kracht roert zich. Kan zij de wereld redden?

Vrijdag gaf ik weer een workshop Verbeeld je verlangen. Het was leuk om te zien dat we een gemeenschappelijk thema hadden, of beter gezegd een gedeeld verlangen: natuur.

Wat ook naar voren kwam was de neiging om de mannelijke weg te gaan: we willen iets, stellen ons dat tot doel en willen dat dan ook zo snel mogelijk bereiken. Zolang het er nog niet is, proberen we het voor ons te zien. Niet alleen het resultaat, maar ook de weg ernaartoe.


De vrouwelijke weg


Maar dat lukt niet meer, merken we. Het kost alleen maar veel energie, geeft onrust en frustreert. We worden uitgenodigd om geduld te hebben en niet te snel te willen. Om te accepteren dat het nog even niet duidelijk of concreet is.

Wat is het lastig om de vrouwelijke weg te gaan! Om in het nu te blijven en te voelen wat nu een stap zou kunnen zijn. En die dan ook te durven zetten. Om te vertrouwen dat de rest van de weg zich wel zal openbaren.


Luisteren naar je gevoel


Hoe kun je je diepere verlangen realiseren? Dat vergt overgave aan het proces. Als we willen doen wat echt bij ons past, kunnen we niet enkel handelen naar de stem in ons hoofd. Naar wat we denken te moeten. En willen.

Want ook onze eigen wil zit in de weg. Als we die kunnen overgeven aan een hogere wil, gaat het proces moeitelozer. Die overgave is nog niet zo makkelijk.

Wat helpt? Je afstemmen op het hogere. De geleide meditatie die ik in de workshop deed, hielp ons naar binnen te keren. Om verbinding te maken met de bron in ons. Een bron van creativiteit, van energie, van inspiratie. De flow van het leven.


De kracht van het vrouwelijke


Ik voelde tijdens de meditatie in mezelf de levensenergie flink stromen. Het voelde als een vrouwelijke kracht, levenslust. Deze begint zich steeds meer te roeren. Niet alleen in mij.

De tijd is gekomen dat wij vrouwen onze wilde kant omarmen en gaan staan voor waar we in geloven. Voor wat we verlangen. Zodat we ons steentje kunnen bijdragen aan de mensheid.

Ik voel soms een enorme zinloosheid als ik denk aan de ellende in de wereld en hoe complex alles is. Wat kan ik daar aan veranderen? Hoe kan ik helpen? Ik kan alleen maar doen wat ik kan en iets betekenen binnen mijn cirkel van invloed.


Onze bijdrage leveren


Wat ik kan, is schrijven en daarmee anderen inspireren. Ik merk dat mensen graag lezen wat ik uit eigen ervaring schrijf. Ik zal daarom nog meer gaan delen van mijn levenservaringen. En ook van mijn spirituele visie. Want ik ben ervan overtuigd dat we de wereld niet redden met meer van hetzelfde, meer van datgene wat nu net het probleem is: materialisme.


Je kent vast wel mijn plaatje van Via-U. De U verbeeldt ook de evolutie. We zijn afgedaald uit de lichtwereld, naar een fysiek bestaan. We zitten nu vast onderin de U. In de put. In machtswellust, begeerte en hebzucht.

Het geeft niet dat we fouten maken, dat wil zeggen afdwalen van het licht, het gaat erom dat we ervan leren. Het is de bedoeling dat we ons weer omhoog bewegen, terug naar de geestelijke wereld, nu bewust geworden door onze ervaringen.

Zolang het idee overheerst dat het fysieke alles is en spiritualiteit wordt afgewezen, zijn we verloren. Het enige dat ons kan redden, is het licht. Wat we nodig hebben, is geloof in de ziel, in een hogere macht en in een goddelijk plan. Zodat de evolutie, niet meer gehinderd door behoudende krachten, haar weg kan vervolgen. Terug naar onze oorsprong.  


Ontmoetingen met gelijkgestemden


Ook kan ik mensen begeleiden bij herstel van burn-out, vinden van werk dat past bij hun hooggevoeligheid en op hun weg van leven van hun ziel. In workshops breng ik mensen bij elkaar die ervaringen uitwisselen en herkenning vinden in hun verhaal. Hoe versterkend is dat? Al is het een druppel, dit is wat ik kan doen. We zijn ieder een druppel en we zijn samen de oceaan.

Vrijdag 30 oktober geef ik twee keer de workshop Volg je innerlijk kompas. Met maximaal drie deelnemers zodat we voldoende afstand kunnen bewaren. Je kunt meedoen van 10.00 tot 13.00 of van 14.00 tot 17.00 uur. In de live workshop kun je in een groep ervaringen uitwisselen, mijn feedback krijgen en oefeningen doen die niet online kunnen. Zoals met de Inner Child kaarten. 

Vrijdag 6 november van 14.00 tot 17.00 uur geef ik weer een collage workshop Verbeeld je verlangen. Wil je ervaren hoe je vanuit een stilte meditatie rust vindt in jouw weg? Meld je snel aan, er is nog 1 plek.


Ik wens je veel inspiratie en nieuwe inzichten,
graag tot ziens bij een van mijn activiteiten!

Hartelijke groet

Handtekeningjpg