Het Isis-mysterie

Het idee voor mijn boek begint zich steeds meer te vormen. Het verhaal speelt in het oude Egypte. Layla is priesteres in de tempel van Isis, godin van de liefde. 


Na een jarenlange training mag zij een belangrijk tantrisch ritueel uitvoeren, samen met haar geliefde priester Ma-Rik. Als dit ritueel misloopt, verlaat zij de tempel. Verscheurd door schaamte en schuldgevoel leeft ze lange tijd een teruggetrokken bestaan. Dan ontmoet ze Ma-Rik weer. Het vuur tussen hen vlamt hoog op en dan ontdekt Layla het ware geheim van Isis.


* * * 

Om inspiratie op te doen ben ik naar het Rijksmuseum voor oudheden in Leiden geweest, naar de afdeling Egyptologie.

Daar zag ik dit beeld van Imertnebes, hoogste priesteres van de god Amon (dame in het midden). Wauw, wat een prachtvrouw. Dit beeld is mijn favoriet van de hele collectie. Het is gedateerd rond Thebe in de 12e Dynastie, precies ook waar mijn verhaal zich afspeelt. Toeval? Vast niet.

Ik weet nog niet hoe, maar zij gaat in het verhaal voorkomen!


IMG_0898jpeg