Jouw missie kan helpen om de aarde te redden


Vandaag presenteer ik trots mijn nieuwe website! Het nieuwe logo is klaar, de foto's staan erop en de kleuren en stijl zijn aangepast. Ik ben er heel blij mee. Neem gerust een kijkje!

Ook staat een nieuw e-book online, Weten wat je missie is. Met tips en oefeningen om je missie te vinden. Je kunt het gratis downloaden in de Inspiratie Bibliotheek, zodra je bent aangemeld voor mijn nieuwsbrief. Dat kan hier.

Onze natuur


Een aantal interviews die ik zag in het kader van a Magnificent New Normal hebben me enorm geïnspireerd. En diep geraakt in een besef van noodzaak en urgentie om moeder aarde te redden voordat het te laat is.

Na het interview met Bruce Lipton, die het beeld gebruikte van de transformatie van rups naar vlinder om weer te geven waar we als mensheid in zitten, hoorde ik de verhalen van nog een aantal sprekers en toen was het voor mij duidelijk. Er is geen tijd te verliezen.

De aarde is in groot gevaar. Door massale ontbossing, plastic in de oceanen, giftige bestrijdingsmiddelen die in de landbouw worden gebruikt, en zo voorts. De kwaliteit van de bodem gaat achteruit en daarmee de biodiversiteit.

Dit leidt tot een verslechtering van onze voeding en darmflora. Bepaalde gifstoffen hebben een versplinterend effect op de natuur en op ons. We kunnen onze grenzen moeilijker bewaken en daarmee ons besef van identiteit.

Identiteit


Ik vond het bijzonder om arts Zach Bush te horen praten over het verband tussen de kwaliteit van de bodem en ons besef van wie we zijn. Maar dit raakt wel aan mijn werk (en aan mijn privé-leven, waarin ik al vele jaren kies voor biologisch/duurzaam) om mensen te helpen zijn wie ze zijn. Om ze te helpen om na een burn-out in balans te komen en hun grenzen te leren voelen en aan te geven.

Onze eigen natuur is net zozeer in de verdrukking als moeder aarde. Door ons idee van afgescheidenheid zien we alles als apart van ons. We doen onszelf en elkaar aan wat we de planeet aandoen. Maar dit kan niet zomaar, we zijn verbonden met elkaar.

Heelheid


Ik heb echt een shift ervaren in mijn zonnevlecht. Van de angst om dood te gaan, naar de wil om te leven. Twee zijden van dezelfde medaille. Met een wereld van verschil in beleving, gedrag en resultaat.

Een shift ook naar een gevoel van compleetheid en heelheid. Ik wens ons allen toe dat we uit de apartheid stappen en ons weer verbinden met onszelf, de ander en de aarde. Dit kan alleen als we ons bewustzijn in het hart hebben.

Inheemse volkeren weten al lang dat ze een rol te vervullen hebben in de huidige transformatie. Zij hebben hun verbinding met de natuur in ere gehouden en kunnen ons helpen om te leven vanuit ons hart, aldus Lynne Twist, die een samenwerking is gestart met stammen in de Amazone.

Vanuit een sterk besef van wie je bent, kun je gezonde keuzes maken en bijdragen aan het helen van de natuur en het leven op aarde. Chief van een inheemse stam in Alaska, Ilarion Merculieff, vertelde dat we misschien nog maar tien jaar hebben om te voorkomen dat we uitsterven.

Helpen helen


En zo vertelde Clare Dubois over de transformatie van consuming via awakening naar restoring. Als we eenmaal wakker zijn, zijn we er nog niet. Pas als we vanuit een open en liefdevol hart leven, komen we toe aan het willen helen en herstellen van de aarde.

Je bent dit soort teksten niet van mij gewend. Deze dingen beperkte ik tot mijn privéleven. Tot nu toe. Nu zijn ze onderdeel geworden van mijn missie. Die niet veranderd is verder. Ik wil nog steeds hoogsenstieve mensen helpen om werk te doen waar ze energie van krijgen, om met hun kwaliteiten bij te dragen en iets te betekenen voor anderen. Om hun missie te leven.

Je missie leven


Als we allemaal doen waartoe we ons ten diepste geroepen voelen, dragen we bij aan een betere wereld. Als we een gezond zelfbeeld ontwikkelen en gezonde grenzen, als we gezonde keuzes maken en leven vanuit ons hart, leveren we onze beste bijdrage. Dan is er nog hoop dat we de natuur en al het leven op aarde kunnen redden.

Wat kan ik doen? Die vraag houdt mij enorm bezig. Ik ben net lid geworden van de Partij voor de Dieren (Partij voor de Aarde beter gezegd), ik steun de initiatieven van Milieu Defensie en overweeg om me aan te sluiten bij Extinction Rebellion. Ook ga ik een deel van mijn winst doneren aan TreeSisters, om te helpen bij het planten van bomen.

Dit is allemaal nog niet genoeg. Ik zou heel graag bijdragen aan het opzetten en/of versterken van een nieuw systeem. Van een behoorlijk bestuur, eerlijke economie, duurzame landbouw en sociale rechtvaardigheid. Je suggesties zijn zeer welkom.

Interessante links


Ik weet niet of je nog interviews van a Magnificent New Normal kunt bekijken, hier vind je daarom links naar interessante websites van enkele inspirerende sprekers:

Zach Bush: https://zachbushmd.com
Clare Dubois: https://treesisters.org
Lynne Twist: https://www.pachamama.org
Ilarion Merculieff: https://www.wisdomweavers.world


Coaching en workshops

 
Heb je behoefte aan begeleiding bij het ontdekken en realiseren van je missie, dan ben je bij mij aan het juiste adres. Je kunt een eenmalige 1-op-1 workshop doen, Manifesteer je missie, een combinatie van loopbaangesprek, meditatie een collage maken. Hier vind je informatie.

Ook kun je het traject Ontdek je talenten doen, dan krijg je in vijf gesprekken helder wat jouw kwaliteiten en drijfveren zijn en wat de rode draad is in jouw leven en werk. Dat geeft richting voor de toekomst. Meer weten? Kijk hier.