Neem tijd voor innerlijke rust, laat licht schijnen op je angst

Ik volg een training vrouwelijk leiderschap bij Michelle Shanti over veranderingen in werk, spiritualiteit en schrijven. Wat een heerlijke combi!

In deze inspirerende groep vrouwen kom ik al schrijvend en pratend tot helderheid. Ik ben weer op een punt waar alles bij elkaar komt. Meer online coachen, vaker thuis werken, deels vanwege Corona en deels uit eigen verlangen. Want ik wil vaker in de Algarve zijn en meer tijd hebben om te schrijven.


Tijd om je missie te realiseren


Welke effecten heeft de lockdown op je werk gehad, is een vraag in de training. Voor een ieder is dat anders. Mij heeft het rust gebracht, en meer focus en tijd voor wat ik echt belangrijk vind. Schrijven over mijn ervaringen en visie, in mijn volgende boek De vrouwelijke weg en in mijn online programma Je bestemming vinden.

Die rust heb ik nodig om een baken te kunnen zijn. Om in het oog van de orkaan te blijven, en anderen te helpen om in hun eigen centrum te blijven in deze roerige tijd. We gaan mogelijk nog heftiger tijden tegemoet. Ik heb me gerealiseerd, ik voel me een warrior of the light. Ik pak mijn lichtzwaard op en trek ten strijde. Niet tegen iets, maar voor datgene waar ik in geloof.


Kies voor het licht


Het is van belang om te kiezen voor het licht, voor het positieve, en met elkaar een groot en sterk lichtveld te vormen, als tegenhanger voor de donkere en behoudende krachten. We kunnen niet toestaan dat we in een tijd van duizenden jaren duisternis terecht komen.

We kunnen niet de hele wereld op onze schouders nemen, die verantwoordelijkheid kan niemand dragen. Beperk je tot jouw cirkel van invloed. Doe jouw ding, dat wat jij kunt. Meer hoef je niet te doen.

En misschien gaat het wel vooral om licht laten schijnen in onze eigen duisternis, zoals onze angsten. Ik merk het zelf in elk geval wel. De nieuwe dingen die ik wil doen, roepen angst en weerstand op van de behoudende krachten in mij. Daar mijn aandacht op richten en het voelen, helpt om mezelf te bevrijden.


Je bestemming vinden


Ik ben bezig met maken van de cursus Van angst naar liefde van online programma Je bestemming vinden. Dit programma bevat al mijn persoonlijke en professionele kennis en ervaring. Met bewustwording en transformatie, overwinnen van angst en onzekerheid, mijn zoektocht in werk en burn-out. En ook mijn spirituele scholing en jarenlange ervaring als loopbaancoach verwerk ik. Dit is mijn levenswerk!

Dit programma naar buiten brengen, is wel weer een uitdaging. Spiritueel uit de kast komen en zo online zichtbaar zijn, vind ik spannend. Gelukkig kan ik mezelf steeds beter door angst heen helpen, zodat ik toch doe wat ik voel dat ik te doen heb. Mijn ervaringen hiermee verwerk ik in de online cursus Van angst naar liefde om anderen te helpen. Je hebt (zelf)vertrouwen nodig om je ziele-missie te kunnen realiseren.


Je creativiteit is je bestemming 


Het belang van creativiteit begint steeds meer tot me door te dringen. De creatieve energie is onze levenskracht. Het is belangrijk om die te laten stromen. Zo kom je ook in de flow van je ziel, en zo vind je jouw bestemming. Laat je niet teveel afleiden door wat er om je heen gebeurt, blijf dicht bij jezelf. Maak wat jij te maken hebt.

Ik weet dat het naar buiten brengen van je eigen creaties het engst is wat je kunt doen, ik zie het ook bij mijn klanten. Of ze nou professioneel ontwerper zijn of hobby fotograaf, hun werk laten zien vinden ze spannend. Maar het is ook wat ze het liefst willen. Wat heb je dan te doen? Juist: het doen! Stapje voor stapje, in jouw tempo.


Je missie realiseren


In mijn loopbaancoaching help ik je om te ontdekken wat jouw ding is: de rode draad in je leven en loopbaan, je kwaliteiten en je diepere drijfveren. Wat kun jij daarmee betekenen voor anderen? Zodat je helderheid krijgt over je richting en weet waarop je je kunt focussen.

Een Manifesteer je missie workshop helpt je in een dagdeel om een volgende stap te kunnen zetten. Het is een combinatie van loopbaangesprek en collage maken, waarbij een meditatie je helpt om bij je bron te komen. Minder uitgebreid dan een loopbaantraject, maar kort en krachtig voor als je snel helderheid wilt.


Neem de tijd voor innerlijke rust


Het kan helpen om meditaties te beluisteren die je naar je innerlijke bron leiden. Heb je geen tijd? Maak er tijd voor! Die win je zo weer terug omdat je vanuit innerlijke rust moeitelozer kunt werken. Ook schrijf-beoefening zoals een dagboek bijhouden of je onrust van je afschrijven, helpt je om bij jezelf te blijven.

De online cursus Volg jouw innerlijk kompas kan je echt helpen om temidden van de onrust om je heen je eigen rust te vinden. In jouw centrum te blijven. Om je balans te bewaren.


Volg jouw innerlijk kompas


Na je aanmelding krijg je 21 dagen elke dag een mail met een link naar een les. Zo bouw je in drie weken een nieuwe goede gewoonte op. Je behoudt toegang tot de lessen en kunt ze na die drie weken in je eigen tempo en volgorde blijven doen.

Wat ik je wil leren is mijn kennis over persoonlijke en intu├»tieve ontwikkeling en een beoefening die ik al jaren in praktijk breng en die mij veel heeft gebracht: Mediteren, zelfreflectie en schrijven.  

Ik wens je veel rust en licht,

Hartelijke groet
Lusanne

Beluister gratis een paar van mijn meditaties


Hier vind je informatie over de online cursus Volg jouw innerlijk kompas.

Wil je eerst een paar van mijn meditaties beluisteren om te ervaren of het iets voor je is? Dat kan hier.

Bezinning Via Lusannepng