Wat brengt de week van 13 januari

Het zal wel komen door de bijzondere planetenstanden, zoals de volle maan met maansverduistering op 10 januari en de samenstand van Saturnus en Pluto op 12 januari, dat we kunnen ervaren in een transformatie te zitten. Nog steeds, denk ik dan. 

Inner child kaart: Grote boze wolf


Als we de duistere, de verborgen, kanten in onszelf kunnen omarmen, vinden we genezing. Heling. Als we onze heelheid honoreren -inclusief niet loslatende gedachten, ingebeelde schaamte en de schijnbaar onvergeeflijke fouten- dan zijn we niet langer slachtoffer van onze angsten.

We mogen onze angsten en twijfels aanvaarden, evenals de nog niet geïntegreerde aspecten van onze psyche, zoals woede, jaloezie of antipathieën. Dan kunnen we ze omvormen naar vreugde, compassie en begrip. We zijn nu eenmaal een mengeling van hoger en lager zelf, een eenheid van spiritueel en materieel. We zijn dus niet alleen maar licht, en dat hoeft ook niet. 

Je kunt het licht in je wel aanboren. Waar scheiding is, zaai harmonie en samenzijn. Waar pijn is, tengevolge van mentaal leed, geef je gevoeligheid, recht uit het hart.

Collage kaart: Betekenis


Of iets 'goed' is of niet, hangt af van de betekenis die wij er zelf aan geven. Onze oordelen over onszelf kunnen behoorlijk in de weg zitten en onze spontaniteit beperken. Dat geldt ook voor hoe we situaties en ervaringen labelen (vervelend, mislukt enz) en voor hoe we denken over andere mensen.

Het werkt helend om de betekenis, de interpretatie, die je hebt gegeven, te herzien. Misschien was het wél goed wat er gebeurde (want de bedoeling) en deed jij het ook goed (je kon niet anders). 

Tip

Leer de waarheid van je bestaan naar beste vermogen te leven en te spreken. Je mag jezelf laten zien zoals je bent. Dát is de weg naar het hogere doel!

Leg je hand op je hart. Voel wat dit met je doet: de oude negatieve betekenis (gedachten) en de nieuwe positieve. Doorleef pijn die opkomt, omarm je emoties. Het zijn lagen waar je doorheen gaat. Daaronder zit liefde.

Tenslotte een ELF


betekenis 
we oordelen
omarm je emoties
geef ze nieuwe kleur
liefde

Ik wens je een fijne en helende week!

Handtekeningjpg

Grote boze wolfpng

Bronvermelding: Inner Child kaarten, een reis in sprookjes, mythen en natuur door Isha en Mark Lerner.

Ik heb deze kaartenset al zeker 15 jaar. Het zijn prachtige afbeeldingen die tot de verbeelding spreken en naar mijn ervaring altijd heel treffend zijn. Laat je inspireren en raken...

Bronvermelding Collage inspiratie kaarten: Van de 50 mooiste collages die ik heb gemaakt in de afgelopen zeven jaar heb ik afdrukken laten maken.