Wat brengt de week van 20 januari

Een bijzondere week, waarin we kunnen voelen dat er veel moois aan zit te komen en we ook nog de basis voor het nieuwe aan het leggen zijn. Er kan nog tijd nodig zijn voor heling van oud zeer of onzekerheid. 

Inner child kaart: Drie van de Harten


Deze kaart is een blijde roep, die een speelse geest opwekt, verbeelding en eeuwige vriendschap. De kaart kan ook een feest of viering betekenen.

Als je het kind in je hart ontdekt, laat dan je gevoelens opborrelen. Laat dit innerlijk kind weten hoeveel je van haar of hem houdt, en hoe je het koestert. Speel samen, dans!

Was je kind bang of verdrietig? Misschien voelde het zich vroeger afgewezen of onzeker of het wel geliefd werd. Troost het, steun het en stel het gerust. Als je innerlijk kind zich veilig voelt, kun je meer plezier hebben in het leven en genieten.

Op de kaart staat een schatkist die nog dicht is. Welke rijkdommen zitten in jouw schatkist, die je met de wereld kunt delen? Wat in jou wil gezien en gekend worden, welke mooie eigenschappen of kwaliteiten?

Collage kaart: Rust


Neem voldoende rust om tot jezelf te komen, te voelen wat er is en met je innerlijk kind te zijn. Wat heeft je kind nodig? 

Het citaat op de collage is ook toepasselijk: "Moge al wat leeft gelukkig zijn en mogen al mijn gedachten, woorden en daden bijdragen aan dat geluk."

Tip


Ook al heb je het druk en moet er veel gebeuren, neem toch af en toe rust. Zoek een rustige plek op en steek een kaarsje aan. Adem diep in en blaas rustig uit, doe dit drie keer. Richt je aandacht op je hart en voel. Adem rustig door. Kom helemaal tot jezelf.

Vanuit deze rust kun je geconcentreerd aanwezig zijn en effectief doen wat er te doen is. Door voldoende rust te nemen, voorkom je dat je jezelf voorbij loopt.

Tenslotte een ELF


rust 
een medicijn
tijd voor jezelf
spelen met je kind
blijdschap

Ik wens je een rustige en feestelijke week!

Handtekeningjpg

Drie van de hartenjpg

Bronvermelding: Inner Child kaarten, een reis in sprookjes, mythen en natuur door Isha en Mark Lerner.

Ik heb deze kaartenset al zeker 15 jaar. Het zijn prachtige afbeeldingen die tot de verbeelding spreken en naar mijn ervaring altijd heel treffend zijn. Laat je inspireren en raken...

Bronvermelding Collage inspiratie kaarten: Van de 50 mooiste collages die ik heb gemaakt in de afgelopen zeven jaar heb ik afdrukken laten maken.