Werk in uitvoering: Transformatie Tarot


Mijn laatste blog dateert alweer van 6 april. Toen trok ik een Collage inspiratie kaart en las ik de energie voor die week. De kaart Geluk voorspelde iets moois! Dat is nu vijf weken geleden.

Heb ik in de tussentijd stilgezeten? Nee, natuurlijk niet. Mijn werk als loopbaancoach ging gewoon door, ondanks het virus. Deels online en vanuit huis, dat wel. Diverse bijeenkomsten gingen óf niet door óf vonden online plaats. Ik was vaker thuis. 

Tijd voor creativiteit 


Wat heeft deze afgelopen periode me gebracht? Geluk? Ja zeker. Meer tijd en ruimte voor mezelf. Voor rust en creativiteit. Minder bezig zijn met de buitenwereld en meer met mijn binnenwereld. Heerlijk.

Mijn schrijfcursus, die begon op 3 maart, ging gelukkig wel door, online grotendeels. De Topklas bij Janneke Jonkman is speciaal voor mensen die een boek schrijven. Daar heb ik de afgelopen maanden dus tijd voor gehad: om te schrijven. Om me in te lezen en na te denken over de opzet en structuur van mijn boek. Het is een werk in uitvoering en op een later moment zal ik hierover berichten.

Ook ben ik bezig geweest met een ander creatief project. Met de 22 grote Arcana van de Tarot als uitgangspunt teken en schilder ik mijn eigen interpretatie van de kaarten. Ze verbeelden bepaalde krachten in de mens. Ik noem ze Transformatiekaarten of Transformatie Tarot.

Nieuw creatief project: Transformatie Tarot


Tekenen en schilderen van de Transformatiekaarten is voor mezelf een proces van ontwikkeling. Hoe ga ik tewerk? Ik begin met bestuderen van de Tarot kaarten, ga er vervolgens op mediteren en probeer dan de kern eruit te halen: wat ik als de essentie van die kaart beschouw. En dat teken ik in een abstracte, of misschien symbolische, weergave.

De Bronpng
Uitleg bij de kaart
 
Ik bestudeer de afbeeldingen en teksten die ik heb geleerd bij de Foundation for Higher Learning (FHL). Kaart 0 heet in de 'gewone' Tarot de Dwaas. Bij de FHL heet hij Spirit. Ik noem deze kaart de Bron. Het is de schepper of God. Ik mediteerde op De Bron en kreeg deze tekst:

Uit mij komt alles voort

Tot mij komt alles weer terug

Ik ben het niets en het al

Veld van mogelijkheden

Onbegrensd en oneindig

Ik ben de stralende zon

De bron van al het leven


Ook behoefte aan contact met je binnenwereld?


In mijn gratis e-book vind je 12 tips voor meer rust, zelfvertrouwen en zekerheid. Ook kun je mijn Vraag & Antwoord meditatie beluisteren. Je kunt het e-book hier downloaden.

Hartelijke groet


Handtekeningjpg