De 22 Grote Arcana vormen tezamen een proces van bewustwording en transformatie. Elke kaart staat voor een kracht in ons die we kunnen ontwikkelen. Ze verbeelden ook een weg naar zelfrealisatie. 

Mediteren en reflecteren op de kaarten kan je helpen om deze weg te gaan. De afbeeldingen en kleuren dringen diep door tot je onderbewuste.

Hieronder vind je een overzicht van de kaarten die ik tot nu toe heb gemaakt en daarna een beschrijving per kaart. 

Overzicht van de kaarten

De kaarten een voor een

Kaart 0. De bron

Hoger bewustzijn. Het ware zelf, onsterfelijk en oneindig. Dit is wat we ten diepste zijn. Dat mogen we ons weer herinneren. Het is ook de ongemanifesteerde eenheid, het paradijs waaruit we afkomstig zijn. De schepping ligt er al in besloten, alles is in potentie aanwezig.

Kaart 1. Zelfbewustwijn

Ons waakbewustzijn en zelfbewuste bewaarzijn. Het is ook aandacht en concentratie, focus. Een actieve dynamische houding, een mannelijk principe. De eerste stap in de ontwikkeling. Met ons zelfbewustzijn creëren we ons zelfbeeld en daarmee onze werkelijkheid. Zorg daarom voor een zelfbeeld dat is afgestemd op je hoger zelf. Dan kun je je potentieel realiseren.

Kaart 2. Onderbewustzijn

Een oneindige oceaan van substantie en energie die alle krachten in zich draagt en iedereen en alles met elkaar verbindt. De mogelijkheid tot belichamen. Een primair vrouwelijk principe. Het onderbewuste voert uit wat het zelfbewustzijn gelooft. Zo worden we wat we denken en manifesteren we wat we geloven. Pure magie.

Kaart 3. Scheppingskracht

Onze verbeeldingskracht en creativiteit, als een stroom. Vruchtbaarheid. Manifestatiekracht. De overvloed van de natuur. Een actief vrouwelijk principe. 
Als we onze verlangens en hartewensen op een positieve manier visualiseren, zal ons leven stralen van vreugde. 

Kaart 4. Vormende kracht.

De vaardigheid om de activiteiten van onze geest (gedachten, beelden, emoties) en onze omgeving te beheersen en te organiseren. Een mannelijk principe. Actie, leiderschap, beginnen, vernieuwing. Ook het vermogen om te zien: oplossingen, mogelijkheden. Inzicht en visie. 

Kaart 5. Intuïtie 

Innerlijk luisteren, raadgeven en begeleiden. Het hoger zelf in de vorm van een innerlijke leraar. We horen deze stem in de stilte. Intuïtie is een kracht die de werkelijkheid direct waarneemt, zonder interpretatie. Dat vraagt van ons een open en ontvankelijke houding en eerbied en verwondering voor de heiligheid van het leven.Kaart 6. Harmonie

In balans zijn van denken en voelen en afstemming op je hoger bewustzijn helpt om je ziek-makende patronen uit het verleden te helen. Ziekte is een kwestie van niet verbonden zijn met de bron en je eigen levensenergie. Verbonden zijn met de bron is verbonden zijn met je levensenergie. Zo krijg je levensvreugde, vitaliteit en gezondheid. 

Kaart 7. Wilskracht

Beheersing over lichaam, geest en emoties. Het mannelijke en vrouwelijke principe in ons zijn versmolten met het hoger zelf. Jouw wil is de goddelijke wil. Dit vormt een schild van licht, een natuurlijke bescherming. Als we deze staat van zijn hebben ontwikkeld, dit meesterschap, kunnen we alle situaties in het leven overwinnen en ons levensdoel bereiken.

Kaart 8. Levenskracht

De natuurlijke levenskracht of levensenergie, die in alles in de schepping aanwezig is, als vuur. Dit is een onuitputtelijke bron van kracht. Deze energie brengt transformatie, een proces van reiniging. Van belang is ontwikkelen van je hartcentrum en verwerking in je buik van onverteerde zaken. Dan wordt de energie omgezet voor nieuwe levensdoelen.

Kaart 9. Eenheidsbewustzijn

De geest, of spirit, als het begeleidende licht dat je steeds verder toetrekt naar een eenheidservaring. Je ziel als het onsterfelijke en eeuwige principe in jezelf. Het hoogste bewustzijn waarin je weet, alles is heilig, wonderbaarlijk en bijzonder. Het besef: jij en God zijn één! Het gaat daarbij vooral ook om het besef dat dit er nu al is.