Voor het jaar 2020 heb ik een legging gedaan van drie Inner child Tarot kaarten: verleden, heden en toekomst. De kaarten zeggen iets over de energie van dit jaar en geven de ontwikkeling weer waar we dit jaar in zitten. Dit geldt in het bijzonder voor hoogsensitieve personen, die open staan voor de energie en bezig zijn met een bewustzijnsontwikkeling en transformatie.

De kaarten zijn:

Verleden: Drie van de kristallen
Heden: Vier van de kristallen
Toekomst: Kind van de kristallen

Verleden: Drie van de kristallen


We hebben moeten leren samenwerken. En samen spelen! Ons innerlijk kind is voldoende geheeld en we kunnen nu de wereld in. We zijn beter geaard, voelen ons meer thuis op aarde. Ons zelfvertrouwen is toegenomen en we kunnen meer plezier hebben.

Het leven is leuker geworden nu we verbinding ervaren met onze eigen hulpbronnen, zoals onze kwaliteiten en vermogens, en met anderen, met gelijkgestemden.

Heden: Vier van de kristallen


Nu kunnen we gaan bouwen en groeien: samen! Het leven is goed, in bloei en vruchtbaar. Verdeel de taken zodat ieder doet waar hij of zij goed in is. Dan kunnen we samen iets groots tot stand brengen.

Let er wel op dat je bouwt en creƫert vanuit je ziel en je diepste verlangens. Vanuit je hoogste bewustzijn. Laat het licht van universele liefde en waarheid door jou heen schijnen.

Waarden die nu belangrijk zijn: verantwoordelijkheid, concentratie, toewijding en vlijt. Daarmee kun je je ware doel bereiken, je ziele-missie realiseren, in lijn met het goddelijke plan.

Toekomst: Kind van de kristallen


Werk vanuit de diepte, heb geduld. Vind rust in spelen, hobby's en de natuur. Verstilling is belangrijk, maar zoek ook het wilde in jezelf op, het ongeremde en ongetemde in jou. Ga op avontuur.  Spring af en toe uit de band, als je je beperkt voelt. Geniet van je vrijheid, laat je niet leiden door angst.

Gebruik je aardse rijkdommen wijselijk, maar laat de verantwoordelijkheid niet te zwaar wegen. Trek regelmatig de natuur in en laat de beschaafde wereld achter je.

Tip


Vind balans tussen een verantwoordelijke bouwer in de maatschappij te zijn en een speels kind dat onbevangen op avontuur gaat. Vind vrijheid in verbondenheid! Hoe?

  • Ga regelmatig de natuur in, wandelen, fietsen, zwemmen of vissen, zoek de buitenlucht en de zon op.
  • Doe leuke dingen, dingen die JIJ leuk vindt, ongeacht wat anderen ervan vinden.
  • Breng desnoods wat vaker tijd door in je eentje, het zal je goed doen.
  • Onderzoek nieuwe creatieve uitingen.
  • Mediteer en lees sprookjes, spirituele romans of metafysische boeken: verdiep en verruim je bewustzijn en versterk je verbinding met je ziel. Laat je inspireren en raken op een diep niveau.
  • Doe aan yoga of andere fysieke hobby's of sporten. Beweeg en zorg goed voor je lichaam. Maak het sterk zodat je het leven goed aankunt.

Geloof in jezelf! De uitdagingen die op je pad komen, kun je aan. Echt.

Collagekaart: Shine bright like a diamond!


Waar nodig zuiver jezelf van oneffenheden zodat het licht van je ziel door jou heen kan stralen. Vooral je eventuele angsten en onzekerheden kunnen je geest en gemoed vertroebelen en je doen twijfelen. Geef er niet aan toe. Geloof en vertrouw dat het kan. Dat jij het kunt. Je bent opgewassen tegen wat het leven je brengt aan verantwoordelijkheden en taken.

Je mag trots zijn op jezelf. Je bent (van) zo ver gekomen. Zie en ervaar jezelf als een stralende diamant. Om je daarbij te helpen heb ik een geleide meditatie opgenomen. 

Ik wens je een mooi en vervullend 2020!

Bronvermelding

Bronvermelding Inner Child kaarten, een reis in sprookjes, mythen en natuur door Isha en Mark Lerner. Ik heb deze kaartenset al zeker 15 jaar en gebruik deze nog steeds voor mezelf en mijn klanten. 

Bronvermelding Collage inspiratie kaarten. Van de 50 mooiste collages die ik heb gemaakt in de afgelopen zeven jaar heb ik afdrukken laten maken.

Het zijn prachtige afbeeldingen die tot de verbeelding spreken en naar mijn ervaring altijd heel treffend zijn. De beelden spreken voor zich, laat je inspireren en raken...